Dues parròquies

La catequesi que presentem i oferim en aquest blog, és la catequesi d’una comunitat cristiana formada per dues parròquies, cada una de les quals té la seva trajectòria pròpia.

Mentre esperem oferir-vos una informació més completa i detallada de cada de les dues parròquies, aquí teniu una primera notícia. Si les voleu localitzar sobre el mapa de la ciutat, podeu clicar aquí

1) Sant Tomàs d’Aquino (1949)

El 1949 naixia oficialment la «Parròquia de Sant Tomas d’Aquino», a la zona coneguda com el «Camp d’en Grassot», de Gràcia: el primer rector va ser Mn. Esteve Miquela.

L’estiu de 1979, els claretians es fan càrrec de la cura pastoral de la parròquia: el primer rector d’aquesta nova etapa va ser el P. Antoni Costa Vall-llobera.

A partir de 1993,un únic equip pastoral del claretians atén les dues parròquies veïnes: Sant Tomàs d’Aquino i Cor de Maria: el P. Josep Codina i Farrés va ser el el primer rector conjunt de les dues parròquies.

2) Cor de Maria (1972)

Quan la parròquia de Sant Tomàs d’Aquino portava gairebé un quart de segle de vida, naixia la Parròquia del Cor de Maria, de la qual en tindrien cura pastoral els Missioners Claretians: va ser el 1972.

La nova parròquia va obligar a modificar els límits de totes les del voltant. Una part de la nova parròquia provenia de Sant Tomàs.

A partir de l’any 1993, comparteix l’equip de preveres amb la parròquia de Sant Tomàs.

Go to Top