1.  Ens preparem per a l’Assemblea conjunta

Amigues, amics:

Per si no ho sabíeu, us comuniquem que les nostres dues parròquies germanes —Cor de Maria i Sant Tomàs— hem estat «escalfant motors» amb vista a una Assemblea Parroquial conjunta que celebrarem al llarg del curs 2012-2013. Tenim un repte: fer possible una comunitat cristiana al servei de l’Evangeli, en la qual els cristians del segle XXI s’hi puguin sentir com a casa…

HI ha un fet que marca i alhora diferencia el segle XXI respecte d’un passat que no ens queda gaire lluny: fa una o dues generacions tot infant (o gairebé) qui naixia en aquest país era batejat sistemàticament i així esdevenia cristià «per sistema». Avui ja no és així. Avui no tots els pares bategen els seus fills acabats de néixer; es plantegen si els bategen o no i si ho fan, ho fan «per opció».

Doncs bé, això ho canvia tot: no és el mateix batejar el fill «perquè toca» o batejar-lo «perquè hem fet l’opció de batejar-lo». En el primer cas (abans) no ens hem de preocupar del sentit del que anem a fer. En el segon, és inevitable plantejar-nos el sentit, es a dir, ser conscients de per què el volem batejar…

Aquí teniu, doncs, en poques ratlles, una de les raons de ser de la nostra assemblea. Sentim la necessitat de plantejar-nos el present de manera que faci possible aquell futur que voldríem que fos.

2. Posem en marxa una catequesi conjunta

I si diem que ens preocupa el futur, estem dient que ens preocupen, sobretot, les noves generacions que pugen de cristians. Són ells els qui al llarg d’aquest segle hauran de «estar sempre a punt per a donar una resposta a tothom qui els demani raó de la seva esperança» (1Pe 3,15).

Per això volem que la nostra comunitat cristiana arribi a tenir una preocupació central: vetllar perquè la responsabilitat que assumim en iniciació cristiana dels nous membres de la comunitat, ens estimuli a nosaltres mateixos per a viure més conscientment com a deixebles i seguidors de Jesucrist. Tots ens planyem  de la pèrdua de valors que experimenta la nostra societat en crisi. Ja seria hora que els cristians re-descobríssim el valor de la proposta d’humanitat i d’humanització que ens fa Jesús… i ens decidíssim a posar-la en pràctica.

La nostra catequesi vol proposar aquest camí d’humanitat i d’humanització que ens ha proposat Jesús i que trobem recollit en l’Evangeli.

Si esteu disposats que el vostre fill/a aprengui aquest camí us convidem a apuntar-lo a la catequesi que us ofereix l’Església (Comunitat de creients) a través de la comunitat cristiana que formem les parròquies del Cor de Maria i de Sant Tomàs

3. Dubtes i preguntes a l’hora de fer la inscripció

Aquí teniu algunes preguntes que alguns pares o mares ens ha plantejat aquests darrers anys. Se n’hi podrien afegir més. Si en teniu alguna que no queda reflectida aquí, no us ho penseu dues vegades i feu-nos-la arribar…. Nosaltres mirarem de respondre.

Cliqueu sobre la pregunta i us farà arribar a la resposta o comentari adient:

Per què apuntar el meu fill/a a la catequesi?

A quina edat es pot apuntar a la catequesi?

Si apunto el meu fill/a a la catequesi, ¿no estic impedint que esculli ell mateix?

La catequesi … una activitat més amb totes les que ja fa?

El meu fill/a no està batejat/da: pot fer la catequesi?

Jo no sóc practicant: Puc apuntar el meu fill/a?

No sóc creient. Puc apuntar el meu fill/a a la catequesi?

Dins la nostra parella, no compartim la mateixa religió…

Si un dels dos pares no és creient?

Sóc divorciat(da): puc inscriure el meu fill/a a la catequesi?

Què es fa a la catequesi

Quan i com inscriure el meu nen a la catequesi?

A la catequesi es preparen per fer la primera comunió?

4. Per a inscriure el vostre fill/a

Si voleu inscriure el vostre fill, la vostra filla, a la catequesi, aquí trobareu la manera de fer-ho